} -->

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Suosikkikosmetiikkani, osa 3: Hiustenhoitotuotteet

Tällä kertaa luvassa olisi lempparikosmetiikkani esittelyä hiustenhoitotuotteiden osalta. Aiemmat suosikkikosmetiikkalistaukset löytyy meikkien osalta täältä, ja vartalo- ja käsienhoitotuotteiden täältä.

Koska multa löytyy ihan kiitettävä kasa tukkaa, haluan pitää sen kunnosta huolta asianmukaisilla ja niille sopivilla tuotteilla. Mikäänhän ei latista fiilistä kuin muutoin huoliteltu olemus, mutta hiukset lätällä, pörrössä tai muuten vaan huonosti. Iso buu sellaisille päiville.

Jos jonkinmoista purnukkaa ja tuotetta onkin tullut testattua vuosien varrella. Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen käyttämiini tökötteihin, ja ajattelin esitellä ne teille - josko edes joku saisi apua tai vinkkejä tukkaongelmiinsa.

Tässä mun suosikit:

H I U S T E N H O I T O T U O T T E E T

S H A M P O O   J A   H O I T O A I N E



Redken, Diamond Oil Shampoo & Hoitoaine

Let's start with the basics! Mun ehdottomat lempparit since the day one. Huonot hiuspäivät on olleet aikalailla historiaa siirryttyäni näihin pesureihin. Kuontalo kiiltää, voi hyvin ja on puhtaan tuntuinen olematta kuitenkaan lainkaan latistunut.

Redkenin Diamond Oil -sarjan tuotteet ovat hiusta korjaavia, ja joiden ideana on silikonien sijaan luottaa öljyjen hoitavaan ja siloittavaan voimaan. Mukaan on päässyt muunmuassa camelinaöljyä, korianteriöljyä, aprikoosiöljyä, oliiviöljyä ja kookosöljyä. Aikamoinen liuta öljyjä, joita löytyy vieläpä INCI-listan alkupäästä. (INCI-lista on siis kosmetiikkatuotteen kyljessä oleva raaka-aineluettelo, johon ainesosat on listattu määräjärjestykseen. Ensimmäisenä listattua ainesosaa on siis eniten, toisena olevaa toiseksi eniten jne.Tuoksukin on aika ihana, omaperäinen.

Kuten kuvasta näkyy, multa löytyy kotoa isot litran tönikät. Olen tilannut ne netistä muutamastakin eri syystä. Ensinnäkin, litrahinta tippuu ostaessa tuotteet isommissa pakkauskoissa, ja toisena, mulla kuluu näitä niin paljon, etten jaksaisi tilailla koko ajan uusia. Ja tietysti isoin syy netistä tilaamiseen on se, että nämä maksaa naurettavan paljon vähemmän Briteissä kuin täällä Suomessa. Omani olen tilannut Lookfantasticilta.


Redken, Scalp Relief: Oil Detox Shampoo

Etenkin kuumalla ilmalla hiuspohjani rasvoittuu tosi helposti. Silloin tarvitsen vähän pesevämmän ja tujumman shampoon pitämään hiukset puhtaan oloisina koko päivän. Redkenin Oil Detox -shampoosta onkin tullut ihan luottotuotteeni, jota käytän aina kun haluan hiusteni pysyvän pidempään siistinä. Koska päässäni on aikamoinen tukku hiusta, kuluu shampootakin aika paljon. Siksi tätä ei raaski ihan joka kerta käyttää, sillä puteli tyhjenisi mun käytössäni alta aikayksikön.

Shampoon tuoksu on sitruunainen ja todella fresh. Tukka jää huuhtelun jälkeen narskuvan puhtaaksi - siis sellaiseksi, että tuntuu kuin hiukset eivät olisi ennen niin puhtaat olleetkaan. Kuivuessaan tukka jää ihanan ilmavaksi ja kevyeksi, ja ainakin itse olen saanut pidennettyä pesuväliäni tämän avulla. Suosittelen ehdottomasti kaikille, joilla on hiuspohjaprobleemoja! Ihan nappituote.

L Ä M P Ö S U O J A


Cloud Nine, Magical Quick Dry Potion

"For extreme heat protection & reduced drying time." Suomeksi sanottuna: kyseessä on hiusten pituuksille suihkuteltava lämpösuoja, joka lyhentää hiusten kuivumisaikaa. Tuoksuu aivan ihanalta. Ostaessani Cloud Nine -muotoiluraudan, mukana tuli matkakokoinen versio tuotteesta, ja sen loputtua oli tilattava isompi pakkaus tilalle. 

Ravistettava ennen käyttöä - kuten kuvasta huomaa, ravistamattomassa tuotteessa (kuva 2) suihkeen ainesosat alkavat hiljalleen erottua toisistaan ja päätyvät lopulta kahdeksi eri kerrokseksi.

Suihkuttelen tätä pyyhekuiviin hiuksiin ja ennen muotoiluraudan käyttöä. Ja tukka oikeasti kuivuu kuin kuivuukin aavistuksen nopeammin. Tai sitten vain kuvittelen niin...

H I U S Ö L J Y


L´ANZA, Silk Serum

Jos tukkani tuntuu todella kuivalta tai latvat hapsottavat ja repsottavat minkä kerkeävät, sivelen pituuksiini silkkitippoja. Mulla on ollut tämä tuote vuosikausia, ja ihanan tuoksunsa lisäksi tämä myös oikeesti silottaa ja hoitaa. Tämä onkin loistava pika-apu suurimpina katastrofin hetkinä ja etenkin latvoille aikamoista eliksiiriä.


K U I V A S H A M P O O T


Batiste Dry Shampoo, Original + Dark & Deep Brown

Olen kokeillut elämäni aikana hyvin hyvin montaa eri kuivashampoota. Lopulta törmäsin Batisteen, jonka tuotteisiin ihastuin alta aikayksikön. Kaikki kokeilemani versiot jättävät hiukset puhtaiksi, ilman valkoisia hippusia tai silmiinpistävää harmahtavaa kerrosta.

Tummille hiuksille tarkoitetusta, tummanruskean värisestä kuivashampoosta pidän erityisesti siksi, että sen saa hiuksilta hyvin helposti ja nopeasti piiloon. Pieni pöyhennys sormilla ja hiuksissa on ihan uusi ilme. Se tuo myös ryhtiä kampaukseen kuin kampaukseen, jättäen hiukset kevyesti muotoillun tuntuisiksi. 

Batisten kuivashampoiden perusversio jättää hyvin kevyet ja puhtaan tuntuiset hiukset ilman rakennetta tuovaa vaikutusta. Viime aikoina olen pitänyt jostain syystä juuri tästä tuotteesta.

Kuvasta puuttuva Batisten XXL-Volymea lupaava kuivashampoo on erinomainen tuote tuomaan tuuheutta sitä kaivatessani, ja yhteen aikaan käytin sitä enemmänkin. 

Kaikilla kokeilemillani Batisten kuivashampoilla hiukset jäävät puhtaiksi vähällä suihkuttelulla, ja valintakysymys on tehtävä lähinnä rakenteen ja muotoilevien ominaisuuksien välillä.

H I U S L A K K A


Redken, Quick Dry 18 Hairspray

Käytän hiuslakkaa todella harvoin, mutta kun käytän, kaipaan lakaltani hyvää pitoa ilman koppuraksi muuttuvia hiuksia. Tästä tuotteesta saan juuri toivotunlaisen tuloksen - niin, ja nautintoa hajuaisteilleni, sillä tämä tuoksuu aika hyvältä...

M U O T O I L U T U O T E


ghd, Curl Hold Spray

Oon ihan superhuono käyttämään mitään muotoilutuotteita. En käytä hiuksiini juuri mitään muuta kuin lämpösuojaa ja toisinaan hiuksiin jätettävää hoitoainetta, elleivät ne erityisesti kaipaa jotain. Ghd:n kiharasuihke on ennen hiusten muotoilua suihkutettava tuote, joka lupaa pitää kiharat kiharoina pidempään. Tämä onkin toiminut minulla juuri lupaamallaan tavalla.



<3 Jonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti